“Kırım Kongo Korumalı Ateşinin Hızlı Tanısında In-house RT-PCR Testi İle İlgili Araştırma” Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi “Kene Kaynaklı Hastalık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” ve  “Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID)” arasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı alanında ortak çalışmalar, farklı projelerin yanı sıra, “Kırım Kongo Korumalı Ateşinin Hızlı Tanısında In-house RT-PCR Testi İle İlgili Araştırma ” planlama toplantısı ile devam etmektedir.

Kene Kaynaklı Hastalık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, KUISCID Direktörü Prof. Dr. Önder ERGÖNÜL ve Merkezlerin Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Aysel KOCAGÜL ÇELİKBAŞ,  Dr. Öğr. Üyesi Derya YAPAR, ve Dr. Öğr. Üyesi Mert KUŞKUCU’nun bir araya gelmesi ile 26 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen toplantıda, araştırma ile ilgili izlenecek yol haritası netleştirilmiş ve hasta örneklerinde test araştırmalarına başlanmıştır.




HIZLI ERİŞİM