Çorum Veteriner Hekimler Odası’ndan merkezimize ziyaret

Çorum Veteriner Odası Başkanı Vet. Hek. Arif AKAR, Yönetim Kurulu Üyesi Vet. Hek. Serdar DOĞAN ve Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Vet. Hek. Kubilay KAYMAK, Hitit Üniversitesi Kene Kaynaklı Hastalık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi (HUKENEM) Müdürü Prof. Dr. Ayşegül TAYLAN ÖZKAN ve ekibini ziyaret etti. 


HUKENEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gönül ARSLAN  AKVERAN'ın ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sabiha AYDOĞDU'nun da hazır bulunduğu görüşmede, Veteriner Odası Başkanı ve ekibine HUKENEM'in açılma amacı, faaliyet alanları, ekibimizin bölgemizdeki keneler ve kene kaynaklı hastalıklar üzerine yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.   Keneler başta olmak üzere vektör eklembacaklıların ve taşıdıkları patojenlerin insan ve hayvan sağlığı bakımından önemi ve sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yönleri tartışılarak, neden olacağı sorunlar için çözüm önerilerinde bulunuldu. Bölgede başta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olmak üzere kene kaynaklı hastalıklar ile mücadelede toplumun bilinçlendirilmesinin önemi üzerinde duruldu ve olası işbirlikleri üzerine konuşuldu.


Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan Tek Tıp-Tek Sağlık Modelinin önemini vurgularken, Tek Tıp-Tek Sağlık olgusunun en önemli uğraş alanını hayvanlardan insanlara bulaşan ve halk sağlığını yakından ilgilendiren hastalıklarla savaşın oluşturduğunu; Merkez’in faaliyetlerinin hayvan ve insan sağlığıyla çalışan tıp, biyoloji, veterinerlik ile ilgili bütün bölüm ve programlardaki tüm akademisyen, araştırmacı ve öğrencileri yanı sıra veteriner hekimler odası gibi önemli sivil toplum kuruluşlarını da kapsayacağını ifade etti.

 

 

 

 

 



HIZLI ERİŞİM